Vanligt med prostatabesvär

08 oktober 2019
admin

Med stigande ålder hos män så är det inte alls ovanligt med återkommande besvär från prostatan. Prostatakörteln sitter runt urinröret hos män och den brukar med åldern kunna förstoras en del. Om man misstänker att man har besvär från sin prostata så behöver man först och främst gå till en vårdcentral eller alternativt till sin egen husläkare för att få en bedömning, så att man kan vara säker på att det inte är något annat som orsakar besvär. Symptom som instämmer med en förstorad prostata kan även visa sig vara tecken på andra sorters sjukdomar, så det är viktigt att få en läkarbedömning.

 

 

Symptom 

 

Om läkaren som undersöker dig då säger att att du har förstorad prostata så kommer denne även att berätta om olika sätt att lindra symptomen. Dessa symptom kan variera en del och upplevas i olika grad hos olika personer. Till exempel så kan man få problem med kisseriet, vilket är det vanligaste problem som män kommer till läkaren för när det gäller prostatan. En försvagad urinstråle är det absolut vanligaste symptomet, men även att man behöver kissa oftare än vanligt och att sömnen blir lidande och störd på grund av alla nattliga toalettbesök.

 

Behandling av prostatabesvär

Det finns olika typer av behandling mot prostatabesvär som man kan och bör testa sig fram med. Man bör dock som sagt gå till sin egen läkare först och få hjälp med detta. Det finns olika läkemedel att tillgå om man har det riktigt besvärligt, och dessa kan hjälpa till att lindra dina symptom. Det finns både receptfria och växtbaserade läkemedel, men även en slags värmebehandling som http://coretherm.com/sv/ tillhandahåller. Den behandlar en godartad prostataförstoring på under 15 minuter utan något som helst kirurgiskt ingrepp. Värmebehandling är en väl beprövad metod som har använts i 20 år, den utförs av läkare och ingår i vårdgarantin.

Fler nyheter