Tandhygienist i Odenplan

24 maj 2021
william eriksson

Tänderna och munhälsan har stor betydelse även på vår övriga hälsa. Inflammationer i tandköttet kan faktiskt göra oss trötta och mer mottagliga för andra infektioner. Men en god munhälsa och friska tänder har också en påverkan på vårt välmående och sociala liv. Genom att regelbundet gå till en tandhygienist säkerställer man bästa möjliga munhygien och kan på så vis undvika många vanliga tandsjukdomar.

Som vuxen är det bra om man går till tandhygienist en gång om året för att ta bort tandsten och få tänderna putsade. Oftast bildas tandsten mellan tandköttet och kindtänderna i överkäken, men också på insidan av underkäkens framtänder. Tandsten som inte avlägsnas kan orsaka tandlossning och det är därför det är så viktigt att regelbundet besöka en tandhygienist. Tandhygienist i Odenplan kan många gånger också upptäcka andra problem som exempelvis början till karies, och då snabbt sätta in rätt behandling vilket gör att man kan undvika stora kostsamma behandlingar.

 

 

Särskilt viktigt med god munhygien om man har implantat

Har man någon typ av tandimplantat är det extra viktigt att man ett par gånger om året går till en tandhygienist för att kontrollera att tänderna rengörs på rätt sätt. Implantat är mer känsliga för infektioner i tandköttet än vanliga tänder. Det är därför jätteviktigt att man rengör tänderna ordentligt två gånger om dagen. En tandhygienist kan hjälpa till och visa hur man bäst gör, men också komma med användbara tips om bra redskap som små borstar och särskild tandkräm.

Går man förebyggande till en tandhygienist en gång om året och inte har några större problem med sina tänder, räcker det med att besöka tandläkaren vartannat eller vart tredje år. Ett besök hos en tandhygienist är också mycket billigare än ett besök hos tandläkaren. Genom att få hjälp med att kontrollera att tänderna är rena undviker man också framtida problem och tandsjukdomar.

Fler nyheter