Skäm bort tänderna

19 maj 2020
william eriksson

Det är tack vare vår kropp som vi kan vara aktiva, fullborda planer och njuta av livets ljuvliga stunder. Kroppens alla lemmar och organ arbetar tillsammans i harmoni för att fungera och låta oss arbeta, skapa och röra oss fritt. Men sorgligt nog brukar man inte ge kroppen det den behöver. När man tänker på att belöna sig själv brukar denna belöning i de flesta fall inte vara någonting som är bra för kroppen. Tänderna, står för en enorm procentandel av dagens matsmältning. Belöna tändernas hårda arbete genom att hålla en god munhälsa. Detta kan du försäkra dig om med regelbundna läkarbesök. Boka tid hos din Tandläkare i Östermalm för rengöring, behandlingar och akuttandvård.

 

Behandlingar för renare och rakare tandrad

Ett annat sätt att skämma bort både sig själv och sina tänder, är att ge dem en estetisk förbättring. Har du exempelvis förlorat en framtand, eller har en bit gått av, kan man känna sig så självmedveten att man inte ens vågar le. Med en rekonstruktion i porslin kan man få en ny tand, en hel tandrad eller helt enkelt en helt ny fasad i den nyans och form du vill. 

Man kan även bleka tänderna med en blekningsskena som läkaren ger dig. Behandlingen kan ta en tid och tillsammans med blekningsgel får du gradvis den vita nyansen du önskar på tänderna.

 

 

Allmäntandvård och hjälp för större tandproblem

Tandproblem kan orsaka större skador på resten av kroppen. Sjukdomar eller infektioner kan spridas till andra kroppsdelar och försvaga immunsystemet. Det är därför viktigt att bota karies och hålla en god munhygien. Tandreglering kommer inte bara att hjälpa dig att få ett snyggare leende utan även lätta på muskelspänningar och undvika onödig huvudvärk. 

Har man stressade käkmuskler kan detta leda till tandgnissling. Din tandläkare kan hjälpa dig med muskelavslappnande medel, vilket även kommer att ge dig ett slätare ansikte.

Fler nyheter