Riktig husmanskost i Stockholm

17 maj 2021
jonas olsson

När klockan närmar sig lunch och magen börjar kurra. Vad är då godare och mera mättande än riktig svensk husmanskost? Rätter som raggmunk, köttbullar eller varför inte en smakrik kalops är som ljuv musik för den hungriga. Välbekant och ändå så lockande. 

För att inte hamna på fel plats när kroppen talar om att den vill ha mat NU är det bra att vara förberedd. Husmanskost Stockholm finns i nära anslutning för den som jobbar i de centrala delarna

Sven, som egentligen bor och jobbar i Örebro, var denna fredag på huvudkontoret i Stockholm. Tillsammans med en kollega skulle det bli lunch på stan innan han tog tåget hem. Stellan, som kollegan hette, hade lovat honom en god fiskgryta på en av restaurangerna på Drottninggatan, något som han definitivt inte ville missa.

En lunch att minnas

Dagen bjöd på ett fantastiskt väder och de njöt av en stilla bris när de promenerade ner till restaurangen. Sven insåg när de kom fram att han hade haft förutfattade meningar om stället de skulle äta på. Han tänkte sig en ganska tråkig stor lokal med väldigt mycket gäster och ljud. Så förvåningen var stor när han insåg att de befann sig i en park. Där var en stor uteservering med gott om plats, vackert inbäddad i grönskan. 

Något att längta tillbaka till

Mätta och belåtna satt de och småpratade i solen. Medan de njöt av en varsin kopp svart kaffe berättade Stellan om de andra rätterna på lunchmenyn. Trots att Sven var mätt kände han hur det vattnades i munnen. Besöket i stan kunde inte ha avrundats på ett bättre sätt. Han mådde gott och visste att han skulle somna så fort tåget gled ut från perrongen. En sak visste han med säkerhet där han satt i solen, det här var inte sista gången han åt husmanskost i Stockholm. 

Fler nyheter