Restaurang i Gävle med fokus på vin

03 april 2020
jenny_olsson

Verovin är både en fantastisk restaurang i Gävle och ett mysigt tillhåll för vinälskare, oavsett om man är novis eller expert på området. Verovin kan stoltsera med ett otroligt brett och högklassigt vinsortiment och målet med vinbaren är att alla ska kunna slå sig ner för att njuta av ett vin oavsett hur mycket eller lite vinnörd man är. Denna restaurang i Gävle ligger i den mycket pampiga och anrika fastigheten Gevaliapalatset som uppfördes 1892 i hörnet av Stortorget. Miljön är perfekt för en restaurang och vinbar av Verovins kaliber. Restaurangens meny är inspirerad av det franska köket och naturligtvis serveras man ett vin som passar perfekt till varje rätt. Verovin lever efter principen att maten är skapad för att passa till vinet och rätterna är raka och okomplicerade med fokus på smakrikheten. Bra råvaror i enkelt och rustikt utförande är vad man jobbar efter i köket och det har varit ett framgångsrikt recept. 

Vinlistan är stor och fylls ständigt på med nya viner då man på Verovin vill att gäster alltid ska kunna smaka ett nytt vin när man besöker restaurangen. Vinkällaren är otroligt imponerande stoltserar med några riktigt sällsynta samlarobjekt där det äldsta vinet är från år 1790. Trots att man kan stoltsera med så många fina viner så finns det ingen plats för snobberi i vinbaren då man vill att det just ska vara en bar där alla kan komma in och sätta sig med ett glas vin och njuta av charkuterier och ost. Detta hindrar dock inte att en och annan flaska av världens absolut finaste viner ibland avsmakas av ren nyfikenhet.

Verovin vill ge känslan av ett andra vardagsrum där alla ska känna sig välkomna att slå sig ner för de som vill äta lite mer avskilt så kan man boka ett bord som är mer privat. Då kan man passa på att prova en läcker fyrarättersmeny med ett spännande vinprovningspaket till. 

Fler nyheter