Regelbunden tandkontroll är bra

21 november 2019
admin

Det är bra för hälsan att kolla upp sina tänder med jämna mellanrum. Man har i forskningen kommit fram till att det är viktigare än man tror att man bryr sig om sin munhälsa. Att gå iväg en gång om året och få en översyn så att inte där finns nya hål, att man får bort tandsten och att få fluorlack, förebygger mycket. Bra tandläkare finns överallt, så du kan exempelvis googla på tandvård järfälla. Vissa av oss prioriterar tandkontrollen, men går man bara till tandläkaren när man får tandvärk, är skadan redan skedd.

 

Vänta inte med besöken

För de flesta stannar tandläkarbesöket vid en kontroll. Det tas röntgenbilder och man ser så att allt är bra, och sedan betalar man och går. Man känner sig inte ens som en patient. Men har man problemtänder, kan det behövas både lagning och rotfyllning. Det är förknippat med kostnader, som man kanske vill skjuta på, men det är bäst att gå till tandläkaren i tid, innan hålen har blivit för stora. Man kan också se det som att man investerar i sin hälsa, och det behöver inte vara gratis. Ring en bra tandläkare och boka tid.

 

 

Tandläkarens tjänster

Det är mycket mer än lagningar som en skicklig tandläkare jobbar med. Du kan få nya tänder där det fattas några, och du kan få tandställning för att dra ihop oönskade gluggar i leendet. Man kan också få tänderna blekta. Det finns proteser, tandfasader, kronor, bryggor, implantat med titanskruvar och mycket mer. Nöj dig inte med ett halvdant leende, för hur illa tänderna än sitter, vet tandläkaren hur man rättar till dem. Ibland får man också dra ut en tand som sitter på helt fel ställe och justera andra som sitter snett. Anlita en tandspecialist, be om ett kostnadsförslag och få hjälp med dina tänder så fort som möjligt.

Fler nyheter