Psykoterapi i Västerås räddar er relation långt innan “sista chansen”

17 maj 2022
lily_hansen

Vissa påstår att det svåraste som finns i livet är att bråka. Du och din partner kan ha det hur trevligt som helst i vanliga fall, men så fort det blir bråk är det som om er relation är helt förbytt. Vem var den där otrevliga, dryga personen egentligen? Som bara grät och skrek och vägrade ge med sig? 

Jaha, var det du? Om du har svårt att känna igen dig själv när du grälar med din partner kan det vara bra att ge er möjligheten att prata igenom eventuella problem under lite mer ordnade former. Som i samtalsterapi med en psykoterapeut, till exempel.

Parterapi är mycket användbart även för mindre relationsproblem

Många använder sig av parterapi eller psykoterapi i Västerås som en sista chans innan separationen eller skilsmässan. Men ni behöver inte alls stå inför så stora, till synes oöverkomliga problem. Faktiskt är det en god idé att ta hjälp långt tidigare.

Ofta sätter kommunikationen käppar i hjulen för par med problem. Tänk igenom ert senaste gräl. Vad var det din partner egentligen sa, och vad var det du hörde? Kom ihåg att du alltid hör hans eller hennes ord genom ditt eget subjektiva filter.

 

Psykoterapi Västerås

 

Det är svårt att bråka – ta hjälp med det

Och kom ihåg att orden du faktiskt uttalar inte alltid är exakt det du menar. Men hur ska din partner kunna veta det? Han eller hon kommer självklart reagera på just de ord som kommer ur din mun. 

Det är helt enkelt svårt att bråka – i alla fall om det ska bråkas på ett sätt som är givande. Konflikter kommer ni aldrig komma undan helt. Men ni kan välja hur ni tar er vidare ifrån dem. En samtalsterapeut kan hjälpa er med att sortera bland alla hårda ord, och få fram vad ni egentligen menar.

Fler nyheter