Prova en migrän behandling

19 maj 2021
jonas olsson

Ni hade hunnit halvvägs genom djurparken när du såg det. Ett flimmer började uppstå i ditt synfält. Du ruskade på huvudet och tänkte att det kanske bara var trötthet. Men så märkte du hur flimret tog formen av linjer som spred sig från mitten av synfältet utåt sidorna, och då fanns inga tvivel gällande vad det rörde sig om. Du hade haft migrän länge, och kände väl igen aurafasens symptom.

De upptrissade barnens skrik och skratt blev plötsligt outhärdliga för dig, och du visste att det var dags att åka hem. Du meddelade familjen att de måste fortsätta utan dig, och sen gick du med snabba steg mot utgången.

 

Lindring från besvären

På bussen kände du hur smärtan började ta form i högra halvan av nacken och huvudet. Du satt med huvudet lutat i handen och slutna ögon. Du försökte andas lugnt och intala dig själv att för varje sekund som gick kom du närmare lägenheten, där du kunde gömma dig i ett kolmörkt rum. Några ungdomar som förde en högljudd diskussion längst bak i bussen tycktes påskynda smärtans utveckling, och långsamt började högra halvan av huvudet att bulta.

 

Våga ta steget

När du stängde dörren bakom dig hade alla symptom blommat ut. Huvudvärken var fruktansvärd, trappstegen upp till tredje våningen hade utlöst illamående, och du kisade med ögonen för att undvika ljuset från hallampan. Det fanns inte tid till att vara ordentlig, du bara slängde av dig väskan och kappan på golvet, och tog skydd inne i sovrummet.

Några timmar senare, när du vaknade ur dvalan, mindes du att du läst om en behandling mot migrän hos Medelixir Medical Clinic. Du plockade upp laptopen och gick in på https://www.medelixirclinic.se/services. Efter dagens anfall hade du bestämt dig, du skulle göra något för att bli av med besvären, en gång för alla.

Fler nyheter