Misstänker du en förstorad prostata?

18 april 2021
jonas olsson

När man kommer upp i en viss ålder börjar man bara njuta av livet på ett annat sätt. Man har arbetat hela sitt liv och äntligen får man några lugna år med pensionen. Det kunde inte kommit lägligare. Livet har varit roligt och gett så mycket, nu får man njuta och se barnbarnen växa upp. Man önskar att få vara barnbarnets bästa vän. Deras höjdpunkt på dagen ska vara att äntligen få träffa morfar eller farfar igen. 

Med åldern kommer diverse kramper, kroppen gör ondare och det tar längre tid att ta sig upp på morgonen. För att inte tala om att det både gör ont och tar längre tid att kissa. De säger att man ska kolla upp det, kanske ska man göra det. Man vill ju finnas till länge för både barn och barnbarn. Med tur finns det även en chans att få bli gammelgammelfarfar.

 

 

Problem som kan uppstå

Det är inte helt ovanligt att framförallt äldre män får problem med prostatan. Givetvis är detta något man kan behöva kolla upp och behandla. En förstorad prostata kan vara väldigt smärtsamt. Man kan märka det genom att det till exempel tar längre tid vid urinering, även att det kommer blod samt att det kan göra ont. 

Prostatan kan bli allvarligt och det kan bli cancer. Därav ska man alltid kolla upp om man har problem. Det finns både godartad och ondartad förstoring av prostatan. För att leva ditt lugna pensionärsliv behöver du kolla upp om du lider av en dålig prostata. 

Bara för man blir äldre ska man inte ha en sämre livskvalitet. På kliniker där de ständigt arbetar med prostatan vet man hur mycket det kan påverka. Man gör därför allt för att hjälpa klienten från sina bekymmer. Lev ditt lugna och goda pensionärsliv exakt så du har önskat. 

Fler nyheter