Leva för att äta

20 oktober 2019
admin

I Italien säger man ibland så här: ”Vivere per mangiare, non mangiare per vivere”. Översätter man det till svenska blir det ”att leva för att äta, inte äta för att leva”. Där får man ändå säga att italienarna har så himla rätt – en riktig livsnjutares inställning. Såklart ska man ha den inställningen i livet, att leva för att äta. Att leva för att njuta av allt det goda som finns runt om oss. Och oj, så mycket gott det finns! Kikar man in på en italiensk restaurang så fastnar man där, för man vill liksom aldrig gå därifrån på grund av alla godsaker.

 

 

Vatten på den italienska kvarnen

 

Nu finns det såklart fler än det italienska köket att välja på som också har riktigt god mat, som exempelvis det thailändska eller medelhavsköket. Men medelhavsköket hör ju lite grann ihop med det italienska, så där får man ännu mer vatten på sin kvarn – det italienska köket är riktigt bra. Vad som är ett riktigt stort plus är att personalen på italienska restauranger oftast är så himla trevliga. Med trevlig personal njuter man ju av maten ännu mer. Ordspråket skulle kunna utvecklas till “leva för att äta och ha trevligt”.

 

Det italienska köket

Trots alla goda kök som finns omkring oss, så är det italienska köket en riktig klassiker som håller i alla lägen och som alltid levererar. Är man en riktig livsnjutare så gör man helt rätt i att välja en italiensk restaurang. Kanske den här: https://www.ciaociaoiv.com/? Tänk bara på all god pizza, prosciutto och parmesan; salami och solmogna tomater; mozzarella och minestrone; ciabatta, carbonara och cannoli; ravioli och risotto. Lägg därtill alla goda viner som finns att välja på. Det blir helt oemotståndligt! Att sedan avsluta middagen med en tiramisu och en cappuccino med perfekt skum på toppen… Mama mia!

Fler nyheter