Kolla tändernas hälsa hos tandhygienist på Odenplan

18 december 2019
Cecilia_Olsson

Dålig tandhälsa är något som kan leda till dåligt självförtroende och göra att man inte vill umgås lika mycket med andra människor. Det kan delvis bero på att man har missfärgade eller ojämna tänder, eller så kanske man har drabbats av tandlossning och lider av att ha gluggar i munnen. Det kan också bero på att vissa munsjukdomar gör att man får väldigt dålig andedräkt. Men det finns såklart hjälp att få. Genom att besöka en tandläkare eller tandhygienist kan man få behandling för eventuella munsjukdomar samt tips och råd på hur man ska sköta sin tandhälsa på bästa sätt.

Saker man kan göra själv är att borsta tänderna noga morgon och kväll med en tandkräm som innehåller fluor. Det är också bra att använda tandtråd för att komma åt och rengöra mellan tänderna samt att använda munskölj. Det är även viktigt att tänka på vad man äter och dricker. Socker är som de flesta vet något som är dåligt för tandhälsan, men även sura saker påverkar tänderna negativt genom att de kan ge frätskador. Man ska till exempel aldrig borsta tänderna direkt efter att man har druckit eller ätit något surt eftersom tandens emalj försvagats av syran. Man ska också vara noga med att inte ha sura saker för länge i munnen innan man sväljer, eller trycka tungan mot tänderna direkt efter att ha intagit något surt då dessa saker kan öka risken att man får frätskador på tänderna. Det man kan göra för att minska risken är att skölja munnen med vatten. 

Är man i behov av en kontroll eller behandling så kan man boka tid hos tandhygienist Odenplan. Där finns det kunnig personal och den senaste tekniken inom tandvård. Förutom behandlingar erbjuder de även tips och råd på hur man ska gå till väga för att få bästa möjliga tandhälsa.

Fler nyheter