Hitta en bra tandläkare och tandhygienist vid Odenplan

19 november 2021
patrick pettersson

editorial

Förebyggande tandvård är det bästa och därför bör man mellan de vanliga kontrollerna hos tandläkaren, också besöka en tandhygienist. En tandhygienist arbetar förebyggande för att hjälpa till att säkra en god munhälsa, och för att man helst ska slippa problem med tänderna. Har man normal munhälsa och inga större problem med tänderna brukar det räcka att gå till tandhygienisten en gång om året. Här är ett exempel på en tandhygienist: tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct.

Precis som när man går till tandläkaren är det bra om man innan besöket hos tandhygienisten borstar och rengör tänderna. Tandhygienisten undersöker sedan tänder, tandkött och tar röntgenbilder. Ofta kan tandhygienisten se om man missar att borsta en tand eller slarvar med tandtråd, och kan då visa hur man bäst rengör tänderna. Man kan också få tips på andra produkter som förbättrar och underlättar rengöringen.

 

image

 

Viktigt att man går till tandhygienisten och tar bort tandsten

Alla vuxna får förr eller senare tandsten, vissa mer, andra mindre. Då tandsten i längden kan leda till tandlossning och att man förlorar sina tänder är det viktigt att man regelbundet går till en tandhygienist för att ta bort detta. Tandhygienisten brukar även ta bort plack, beläggningar och överskott av fyllning, men putsar och polerar även tänderna. Vissa tandhygienister erbjuder även viss estetisk tandvård som exempelvis tandblekning. 

För den som har tandimplantat är munhygienen extra viktig

Har man tandimplantat räcker det inte med att gå till tandhygienisten bara en gång om året, i alla fall inte i början. Detta eftersom det är jätteviktigt att man inte drabbas av inflammationer i tandköttet, och av den anledningen måste vara extra noga med munhygienen. Inflammationer i tandkött kan leda till att man tappar de inopererade implantaten, och det går sällan att göra om en behandling. Tandhygienisten går därför noga igenom hur man på bästa sätt ska rengöra implantaten.

Fler nyheter