Gudstjänst i Hudiksvall ger stöd

31 januari 2021
lily_hansen

Stöd i livet behöver alla någon gång. Vilken typ av stöd man behöver och önskar är väldigt individuellt. Somliga behöver en kram, andra en samtalsstund med någon utomstående och en tredje vill avnjuta en stillsam gudstjänst för sig själv. Har du funderat på vad du har behov av? Har du en rutin för att ge dig själv stöd i vardagen?

Att besöka en kyrka i Hudiksvall är för många väldigt tryggt och vilsamt. Att tro på något ger en tillhörighet och ett inre lugn. För dig som är troende är gudstjänsten något återkommande i livet, som en gyllene tråd av händelser. För andra kan ett stilla besök vid behov vara något som verkligen är nödvändigt.

Kyrkan finns där i alla lägen

Oavsett vem du är och vad du behöver står kyrkans dörrar alltid öppna för dig. Många söker sig till kyrkan i tider av oro och kanske väljer du då att besöka en Gudstjänst i Hudiksvall. Att få sitta i kyrkans trygga rum, få lyssna till vacker sång, tröstande ord om tro och gemenskap är en möjlighet som är till för alla.

Inom olika kyrkor och inom olika religioner skiljer det sig givetvis vad man tror på, det gemensamma är att tro. Och vi människor mår bra av att ha en egen tro. Något som vi vet är sant för oss, som definierar oss, som ger oss motivation och livsglädje.

Vilken psalm väljer du? 

En del av att gå i kyrkan, som ligger många varmt om hjärtat, som bär många minnen och känslor, är förstås psalmerna. Att lyssna till musik och sång, att läsa och sjunga orden har en djup betydelse och skapar känslomässiga minnen.

Har du något starkt barndomsminne från Hudiksvall? Kanske en dag du minns extra väl, en sång, kanske en skolavslutning då ni sjöng speciella psalmer? Vad betyder sångerna för dig?

Fler nyheter