Grönt är så skönt

23 oktober 2019
admin

Letar du efter en vegetarisk restaurang och befinner dig i Stockholm är du i helt rätt stad! Det ligger verkligen i tiden att äta grönt och växtbaserat – det är hälsosamt och det allra bästa för miljön. Att det bara är kufer med Fjällräven som äter vegetariskt är väldigt osant nu för tiden, inte minst i Stockholm. Det är både vanligt och trendigt att välja bort kött, och alla kan hitta en passande Vegetarisk restaurang i stockholm. Det finns allt från enkla snabbmatshak till finkrogar, och såklart även vegetarisk mat från andra länder. Mitt i Stockholm, på Drottninggatan 88, finns till exempel följande indiska meny: https://govindas.gastrogate.com/ 

 

Något grönt för alla smaker

I hela Stockholms innerstad finns nu för tiden ett gediget utbud av vegetariska restauranger, men stadsdelen där de är flest är Södermalm. Här finns även en alldeles djurfri skoaffär och en vegansk matbutikskedja, plus vegansk glass och kaféer med olika färggranna skapelser från växtriket. Även vanliga restauranger har i de allra flesta fall naturligtvis vegetariska alternativ på  menyn i dag. Enligt matvaneundersökningen Matrapporten äter 43 procent av svenskarna vegetariskt minst en gång i veckan, något som restaurangbranschen anpassat sig till. 

 

 

Olika slags vegetarianer

Vad är en vegetarian? Frågan kan tyckas enkel, men svaret beror litegrann på vem du frågar. Ett är sant, och det är att vegetarianism handlar om att utesluta animaliska produkter, helt eller delvis. En lakto-ovo-vegetarian till exempel äter inte kött eller fisk men kan äta och dricka ägg och mejeriprodukter. En pescetarian har inga problem med att äta fisk och skaldjur medan en flexitarian kan äta både kött och fisk någon gång ibland. Och veganen utesluter allt som har med djur att göra, inklusive honung. Alla kan i alla fall hitta en bra vegetarisk restaurang i Stockholm. På Govindas kan man köpa ett lunchkort med tio bufféer. Säkerligen lättare att göra slut på än klippkortet på gymmet.

Fler nyheter