Goda hamburgare i Östermalm

28 januari 2021
patrick pettersson

Det finns knappast något godare än att stanna upp i vardagsstressen och beställa en Hamburgare i Östermalm. Så enkelt och så himla gott. Det fungerar bra med en enkel burgare från frysen. Men att sätta tänderna i en som har kryddats och formats på plats bara sekunderna innan den serveras är obeskrivbart, något som är värt att vänta på.

Förr räckte det med att man sa hamburgare vid grillen. De frågade om man ville ha grönsaker, lök och dressing, och sedan var det klart. Idag finns hur många varianter som helst, vilket är till stor glädje för alla som älskar hamburgare.  

 

Den moderna burgaren

I tidernas begynnelse var burgare kött. Sen började saker att hända. Plötsligt började det bli mindre bra att äta nötkött och kyckling blev det som var inne. Kycklingburgare i olika varianter dök upp på menyerna. Sedan kom fiskburgaren. Den blev inte jättepopulär men kan fortfarande hittas. 

Nu är vi i världen där vegetariskt är det nya moderna. Halloumiburgaren har gjort sitt intåg på hamburgermenyn. Nu finns det verkligen något för alla, i alla fall nästan. Det finns ett steg som bara finns på vissa ställen men troligen kommer att komma snart. Något som börjar bli enormt stort i matkretsar. 

Det handlar om den veganska hamburgaren. Många gör den hemma, eftersom det har kommit fantastiska färser gjorda på ärtor och andra plantbaserade produkter. Så det dröjer nog inte länge innan alla veganer får sina burgare på grillen.

 

Tillbehören är ett måste

Att beställa en burgare och inget mera är som att beställa en pizza utan botten. Delikatessen är bara en halv rätt utan de underbara stripsen. Krispiga och salta kompletterar de hamburgaren på ett härligt sätt. Men även de har till slut förnyats en aning nu när sötpotatis-stripsen har kommit som ett nytt komplement, och de har kommit för att stanna.

Fler nyheter