Förskola i Östermalm

07 maj 2021
jonas olsson

De allra flesta barn börjar gå i förskola vid runt ett till ett och ett halvt års ålder. Men en del väljer att ha sina barn hemma längre än så, kanske ända tills de ska börja i skolan. Men det är väldigt få förunnat att kunna göra så. Föräldrar måste jobba och för att kunna göra det så behöver barnen gå i förskolan. Förskolan är inte bara en förvaring av små barn medan föräldrar är på sina arbeten. 

Förskolan har samma läroplan att gå efter som övriga skolan. Många tänker att förskolan inte är viktig. Men det är den. Att gå på förskola ger barnen ökad social kompetens och möjlighet att få lära sig saker som de annars skulle ha svårare att lära sig. Förskolan lägger en bra grund inför de nio kommande åren i skolan. 

 

Val av förskola

Letar ni till exempel nu förskola på Östermalm åt ert barn så kan det rekommenderas att åka runt och besöka dessa förskolor först. Innan ni gör ett bestämt val. Ofta har förskolor ett kösystem som gör att man kanske inte kan få plats på den förskola man helst vill ha. Därför gör man rätt i att kolla upp flera ställen. Som till exempel https://www.crocodill.se/crocodill/extern/forskola-ostermalm.htm

Man kan förutom att göra besök på förskolor höra sig för med vänner och bekanta. Har ni vänner med barn på förskolor i trakten kan deras åsikter också vara guld värda. De kanske kan berätta bra saker, eller dåliga, som gör att ni väljer eller tänker annorlunda i ert val av förskola. 

Förskolan ger barnen en trygghet och bra grund i att klara av resten av åren i skolan. De får leka och ha kul med kompisarna, men även lära sig viktiga saker såsom samspel med andra och kanske till och med att räkna eller läsa. 

Fler nyheter