Estetisk tandvård med 3shape

17 november 2021
patrick pettersson

Tandimplantat och konstgjorda tänder görs med den senaste digitala tekniken. Minns du gamla tandproteser från förr, så är nutidens teknik helt annorlunda. Man kan med datorernas hjälp och 3shape konstruera och bygga upp tandimplantat som passar exakt på det ställe i munnen där de ska sitta.

Materialen har också utvecklats, och den estetiska tandvården är mycket efterfrågad. Folk är dels noga med sitt utseende, men man vill också ha en njutbar möjlighet till att tugga ordentligt. Nya proteser håller hög kvalitet och det finns både avtagbara hel- och halvproteser, så du väljer i samråd med tandläkaren vilket som är bäst för dig. 

Olika sorters fasta implantat

Fasta implantat är exempelvis kronor och bryggor som bygger på implantat eller de tandstumpar som finns för att få en hel, fungerande tand. Man använder oftast materialet zirkonium till detta, eftersom det är det starkaste. Det finns också konstgjorda tänder som sätts fast med titanskruvar i käkbenet och blir lika bra som en egen tand. 

image

Tänder som ser ut som äkta

Med 3shape får du ta del av ny teknik, och det är ingen mer än du som vet om att tanden är konstgjord, så bra är den. Man kan också välja nyans på sina tänder, så har du kritvita tänder, ska du förstås ha implantat som är i samma nyans. Om du däremot inte har så vita tänder, vill du ha en konstgjord tand som ser ut ungefär som dina andra.

Boka en tid hos tandläkaren för att gå igenom dina önskemål och behov, så kan du också med hjälp av digital teknik och 3shape få dina nya tänder som du vill ha dem. Du behöver varken gå med stora gluggar i munnen eller tänder som är sneda eller halva, för tandläkaren kan åtgärda allt.  Du kan få tandblekning, skalfasader eller vilken tandvård som helst som du önskar dig.

Fler nyheter