En italiensk restaurang är lite som Italien

03 augusti 2021
william eriksson

Att gå på en italiensk restaurang är som att besöka en del av Italien. Den vänliga och varma atmosfären kan försätta även en kall nordbo i ett behagligt tillstånd. Lugnet infinner sig och efter ett tag även en härlig känsla. Den där känslan som infinner sig när man har semester. Man är fri från allt och kan bara vara. Precis den känslan kan man lätt få vid ett besök på en italiensk restaurang.

Varför är det då på det här sättet? Kan det ha något att göra med italienarnas förkärlek till mat? Det är relativt ofta man hör talas om en italiensk delikatess. Då kan det handla om till exempel charkuterier, oljor eller färsk pasta. Alla som smakat en färsk pasta kan lätt märka skillnaden på den och en som är torkad och säljs i vanliga matbutiker. 

 

Kärleken är störst

Det sägs att när man lagar mat med kärlek så märks det i maten man sedan äter. Det gäller nog alla hantverk. När det görs med kärlek märks det på ett påtagligt vis utan att man för den skull kan känna eller ta på det. En känsla är en känsla helt enkelt. Det är vanligt att till exempel en pastasås tillagas enligt ett recept som inte finns nedskrivet utan gått i arv. Då kan det bli en liten hemlighet som bara den inre kretsen i familjen känner till.  

På ciaociaoiv.com kan man känna en sådan genuin och härlig känsla av äkta italiensk matglädje och en smak av kärlek i maten man får. På så sätt får man med sig en liten bit av Italien och dess solmogna tomater ända in i själen. Den italienska glassen som ofta finns på matsedeln på vilken italiensk restaurang man än besöker, brukar även den lämna sina djupa spår. Man vill helt enkelt ha ännu lite mer. 

 

Fler nyheter