Det bästa fikabrödet finns på ditt konditori i Huddinge

20 juli 2021
patrick pettersson

Det är alltid en underbar överraskning när man kommer ned i personalrummet på jobbet och ser att någon har köpt riktigt fikabröd. Inte någon torr vetelängd från närmaste livsmedelsbutik som låg farligt nära sitt bäst före-datum. Utan riktigt och nybakat fikabröd från ert lokala Konditori i Huddinge. Saftiga kanelbullar, perfekta dammsugare och krämiga syltmunkar. Den här arbetsdagen blev genast mycket bättre. 

Det kan lätt bli så när man arbetar nära ett bra konditori. Man återkommer så ofta för att köpa fika till kafferasterna att man snart är stammis. Men du upptäcker snart att det är en dum idé att komma in och beställa “det vanliga”. För varje dag finns det någon ny bakelse eller något nytt bröd som du vill prova.  

Varje besök på konditoriet är ett äventyr och en kulinarisk smakresa. Det är nästan så att du skulle packa dina matlådor med bullar och bakelser från samma konditori och aldrig äta någonting annat. 

 

Nybakat bröd och inspiration

Det finns alltid en anledning att besöka ett konditori. Dels för att det alltid finns en anledning att fika, men det är också en plats för att köpa nybakat bröd till frukosten. Istället för att knapra på torra knäckemackor eller utgångna limpor till frukost så borde du smita ned till där mysiga konditoriet på morgonen. Köp på dig några nybakade frallor som inte ens hunnit svalna efter att de kommit ut från ugnen. Det är då de är som allra godast.  

Men ett konditori är också en plats att bara vara. En plats att slå sig ned, ta en paus och njuta av en kopp kaffe och titta på besökarna som kommer och går. Eller ta upp en tidning och läs. Kanske skriv på en bok. Du kommer nog inte hitta en mer inspirerande plats än så. Framför allt inte en plats som har så nära till kaffe och nybakat bröd.

Fler nyheter