Bryt din pandemiska isolering!

19 juli 2020
Mikael Barani

I dessa tider är drabbas vi inte bara av Covid-19 i form av virus, utan även av dess bieffekter. Många har blivit isolerade från omvärlden vilket naturligtvis kan ha en väldigt negativ effekt på den psykiska hälsan. Att inte längre bara kunna sitta på ett kafé eller gå omkring på staden gör att vissa inte längre har något naturligt sätt att träffa folk på.
Istället blir man sittande hemma och får svårt att ta sig ut ur negativa tankemönster. Det skrämmande är hur snabbt det kan gå utför om man inte ser upp.

Som tur är så finns det moderna lösningar som ändå erbjuder människor hjälp, till exempel med samtalsterapi i Höör. Genom de vanligaste chat- och kommunikationsprogrammen kan du som behöver ändå få samtala med Samtalsterapeuterna. På så sätt så kan du få hjälp med att finna ljus i tillvaron trots att du inte vill träffa en terapeut fysiskt.

För det är lätt att underskatta hur snabbt vår mentala hälsa kan försämras när vi blir isolerade. Människan är trots allt ett socialt djur. Vi behöver därför regelbundet få input från varandra för att må bra. Kanske låter det lite kliniskt, men så är det.
Testa själv att bara sitta ensam i ett par dagar i en stuga. För de flesta av oss skur det snabbt påfrestande och du kan snart tänka dig att åka till affären och handla – mest för att kallprata med kassörskan.

Samma sak gäller förstås det omvända. Är vi konstant omgivna av människor blir vi lätt ”socialt mätta”. Vi behöver helt enkelt balansen mellan umgänge och att vara ensamma och njuta av just den ensamheten.
Som tur är verkar det ju trots allt n som om att antalet fall av Covid-19 är på väg nedåt även i Sverige. Förhoppningsvis kan vi snart få uppleva det nya normala – vad detta än må vara.

Fler nyheter