Är terapi lösningen på ditt problem?

21 juli 2020
patrick pettersson

Ibland har vi problem som vi inte kan lösa på egen hand. Det är lätt att trassla in sig i tankar och känslor och inte veta en bra väg ut. Det kan handla om allt från tidigare trauman till relationsproblem här och nu. Eller kanske bara en känsla av att något är fel men utan att kunna sätta fingret på vad det exakt är. Många går runt med negativa och tyngande känslor i långa perioder. Det är bra att ta hjälp av en samtalskontakt som har kunskap och erfarenhet av att hjälpa till i processen mot välmående.

 

Olika former av terapi

Det finns olika former av terapi och de kan användas beroende av vilken situation eller vilket problem som behöver hanteras. Två vanliga former är psykoterapi och kognitiv beteendeterapi. Psykoterapi är djupgående och analyserande, medan kognitiv beteendeterapi mer fokuserar på ett praktiskt problem här och nu. Sedan finns det den typen av terapi som är av mer stödjande karaktär, eller som ett bollplank. Terapi kan utföras på enskilda individer, par eller i grupp. En del har kanske uppfattningen att man bara kan gå i terapi om något traumatiskt har hänt i ens liv. Men faktum är att det är du själv som avgör om du behöver terapi. Har du något som tynger dig eller något som du skulle behöva ha hjälp att förbättra i ditt liv? Då kan terapi vara rätt för dig.

 

Ta hand om dig

Att ta hjälp av en samtalskontakt är ett bra sätt att komma på rätt kurs i livet. Sitt inte och dröj med att ta hjälp. Ju tidigare du tar tag i det som känns tungt, desto tidigare kan du också komma vidare. Letar du efter samtalsterapi i Malmö? En samtalskontakt kan vara just det du behöver. Så vänta inte, utan ta tag i din psykiska hälsa idag.

Fler nyheter